Kaip tinkamai laikyti kavos pupeles?
2022-09-07,
Komentarų nėra
Palepinote save ir įsigijote pačios skaniausios ir aromatingiausios kavos? Ar žinote, kaip tinkamai laikyti kavos pupeles, kad jos kuo ilgiau išlaikytų savo nepakartojamą skonį ir aromatą?
Tinkamai laikomos kavos pupelės daug ilgiau išlaiko savo skonines savybes! Žinoma, geriausia pirkti nesmulkintas kavos pupeles ir jas susimalti prieš pat ruošiant kavą. Šviežiai sumalta kava išsaugo daugiau jai būdingų savybių, aromatinių medžiagų. Kava bus saldesnė, gyvesnio skonio, tirštesnė!
Popieriniuose kavos maišeliuose laikoma kava po savaitės jau bus pasenusio skonio. Jei kavą laikote maiše, laikykite ją specialiame sandariame folijos maišelyje su skylute, kad išeitų dujos, bet nepatektų oras. Geriausia kavą laikyti spintelėje – sandariame indelyje, atokiau nuo saulės spindulių, kambario temperatūroje. Nedėkite kavos į šaldytuvą ar šaldiklį. Kava yra tarsi duona, jei į šaldiklį įdėsite pradarytą kavos pupelių maišelį, jį atšildžius kava nebebus tokia skani ir aromatinga. Kavos pupelių struktūra yra minkšta ir porėta, mėgstanti sugerti aromatines medžiagas. Jei šaldytuve yra česnako ar svogūno, kavos pupelės gali sugerti jų skonį. Jūs, tikriausiai, nenorite tokio skonio savo rytiniame puodelyje
Kaip laikyti prieskonius savo virtuvėje?
2022-09-07,
Komentarų nėra
Keletas patarimų, kaip laikyti prieskonius savo virtuvėje:
- Laikykite prieskonius sandariame indelyje. Labiausiai tam tiks stiklinis ar metalinis sandarus indas. Nesandariai laikomi prieskoniai greitai praranda savo aromatą bei skonį;
- Saugokite prieskonius nuo tiesioginių saulės spindulių, saulėje laikomi prieskoniai praranda savo spalvą, nušviesėja;
- Laikykite prieskonius sausoje ir vėsioje vietoje, prieskoniai nemėgsta drėgmės ir didelio karščio;
- Prieskoniai turi savybę labai greitai sugerti pašalinius kvapus, nelaikykite prieskonių prie kitų, stiprų kvapą turinčių produktų ar buitinės chemijos.
Skanių ir aromatingų patiekalų!
Krepšelis
Krepšelis tuščias.